Solutii sustenabile in productia de ambalaje

Viziunea companiei față de sustenabilitatea în producție

Compania DMF Poliplast, productor de ambalaje flexibile din polietilena, urmează tendința internațională pentru un viitor sustenabil și economie în producția de materiale plastice. 

Viziunea pentru viitor a companiei vizează creșterea capacității de reciclare si investitii in energie regenerabila. Reciclarea presupune soluții sustenabile, prin care să se folosească la maxim resurse existente și să recicleze materia în exces. Scopul reciclării în domeniu este de a crește rentabilitatea producției, dar și de a contribui la reducerea poluării cu deșeuri.

DMF Poliplast și-a propus creșterea gamei de ambalaje conform cerințelor pietei, creșterea capacitații de producției, mărirea suprafeței productive și toate acestea în concordanță cu normele europene de apărare a mediului.

Ce solutii sustenabile avem in implementare

Compania are în vedere măsuri de micșorare a consumului energetic, dar și de cogenerare a energiei necesare în procesul de producție. Dotarea cu panouri fotovoltaice care să furnizeze energie verde pentru fabrică este o prioritate pentru companie. În acord cu orientarea spre soluții regenerabile, vor fi instalate și stații de incarcare electrica pt automobile.

solutii-sustenabile-in-productie

Specialiștii companiei caută soluții sustenabile pentru a reduce la maxim pierderile. Procesele avansate și controalele stricte de asigurare a calității permit reintroducerea în siguranță în producție a materialului reciclat. Reciclarea produselor din plastic înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 și de economisire a resurselor.

Produsele în exces sau care nu mai corespund din punct de vedere al calității sunt valorificate ca o resursă viabilă. Materialul în exces trece printr-un control al calității prin care se stabilește potențialul lor de a fi reciclate. O mare parte din plastic ajunge ca materie primă. Compania a investit într-un echipament special ce reciclează folia rămasă din producția din fabrică și o transformă in granule ce vor fi folosite din nou la producerea foliilor.

Pentru menținerea unui anumit standard ridicat de calitate a produsului finit, DMF exploatează doar folia rezultată din producția proprie, pentru a păstra controlul asupra componentelor materialului de reciclare în combinații testate.

Refolosirea deșeurilor din producție este o acțiune importantă pentru mediu. Cu cât e mai mare cantitatea de plastic reciclat, cu atât se economisește mai mult, nu doar din materiile prime, ci și din transport.

Obiectivele companiei in implementarea de solutii sustenabile

„Dezideratul companiei noastre este să investim în proiecte inovative care să aibă în vedere o crestere durabilă a producție concomitent cu reciclarea și utilizarea de energie verde. Dezvoltarea afacerii noastre se face cu respect pentru comunitate și mediu. Normativele europene propun un procent de până la 45% material reciclat în procesul de fabricație, dar obiectivul nostru este sa depășim această proporție.  Viitorul companiei este în soluții verzi, care pun accent pe economisirea resurselor și protejarea mediului înconjurător.” a declarat Diana Dărmănescu – CEO

DMF Poliplast este unul dintre pionierii producției industriale de mase plastice în Romania. Afacerea s-a nascut la scurt timp după revoluție cu o folie pentru agricultură. Ulterior, datorită poziției într-unul dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din România, compania a identificat o nevoie de a produce saci pentru struguri. Dezvoltarea produselor din plastic pentru agricultura si a ambalajelor alimentare sau industriale, a fost atât de alertă încât investițiile s-au realizat în lanț pentru a ține pasul cu cererea de pe piața românească.

Share
solutii sustenabile dmf poliplast